Lise 4 yıldan 3 yıla mı düşüyor? MEB liselerde zorunlu eğitim süresi kaç yıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Liselerde Zorunlu Eğitim Süresi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde zorunlu eğitim süresinin kısaltılabileceğine dair yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Peki, Lise 4 yıldan 3 yıla mı düşüyor? MEB liselerde zorunlu eğitim süresi kaç yıl olacak?

Liselerde Eğitim Süresi 3 Yıla Mı İniyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu eğitimde olası değişikliklere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, sanayi ve ticaret sektörlerinin nitelikli eleman ihtiyacı doğrultusunda önerilen modelleri dikkatle takip ettiklerini belirtti. Tekin, uygun olan konuların ele alınacağını ve gerekirse Kabine toplantısında görüşüleceğini ifade etti.

Liselerdeki eğitim süresiyle ilgili olarak kamuoyunda 3 farklı model üzerinde tartışmalar yapılmaktadır.

‘3+1 Eğitim Sistemi’nde, zorunlu eğitim süresinin lisede ilk 3 yıla indirilmesi öngörülmektedir. Bu şekilde, öğrencilere 11. sınıfta diploma verilecek ve 12. sınıf isteğe bağlı olarak üniversiteye hazırlık yılı olarak planlanmaktadır.

‘2+2 Eğitim Sistemi’nde ise liseler için zorunlu eğitim süresinin 2 yıl olması üzerinde durulmaktadır. İsteyen öğrencilere ekstra 2 yıl eğitim verilecek ve mesleki yönde ilerlemek isteyenler, Mesleki Eğitim Merkezleri, açık öğretim veya istihdam programlarına yönlendirilecektir.

‘Yaş Modeli’nde ise öğrenciler için zorunlu eğitim tamamlama yaşının belirlenmesi konuşulmaktadır. Bu doğrultuda, lise öğrencileri 16 yaşını doldurduğunda diploma alma hakkına sahip olacaklardır.

Related Posts

Türkiye’de bir ilk: “Singin’ in the Rain” müzikalinde sahnede gerçek yağmur yağdırıldı!

Türkiye’de bir ilk: “Singin’ in the Rain” müzikalinde sahnede gerçek yağmur yağdırıldı!

TYT puanıyla seçilecek bölümler neler? TYT puanıyla tercih edilecek 4 yıllık bölüm var mı? İşte 2025 TYT puanıyla tercih edilebilecek bölümler

Üniversite Sınavı 2025 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yetenek Testi TYT’ye giren üniversite öğrencileri net ve puan hesaplamalarının hemen ardından TYT puanıyla tercih edilecek bölümler listesini merak edip araştırmaya başladı. Özellikle de “TYT puanıyla seçilecek bölümler neler? TYT puanıyla tercih edilecek 4 yıllık bölüm var mı?” sorularının cevabı en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, TYT puanıyla seçilecek bölümler neler? TYT puanıyla tercih edilecek 4 yıllık bölüm var mı? İşte 2025 TYT puanıyla tercih edilecek bölümler listesi…

TEDÜ Ankara’daki vakıf üniversiteleri arasında yine birinci oldu

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında dünya genelindeki üniversitelerin değerlendirildiği 2025 Etki Sıralaması açıklandı. TEDÜ, Ankara’daki vakıf üniversiteleri arasında yine zirveye yerleşirken, Türkiye’deki tüm üniversitelerde ise 31. oldu. “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” hedefinde ise dünyanın ilk 200 üniversitesi arasında yer aldı.

Gazi Üniversitesi İSG sınav sonucu sorgulama ekranı || Gazi Üniversitesi 2025 İSG sınav sonuçları açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?

Gazi Üniversitesi İSG sınav sonucu sorgulama ekranı sıkça ziyaret ediliyor. 17 Mayıs 2025 tarihinde Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Sınavı, işyeri hekimliği, iş güvenliği uzmanlığı (A, B, C sınıfları) ve diğer sağlık personeli sertifikası almak isteyen binlerce adayın kariyer yolculuğunda önemli bir adım oldu. Türkiye genelinde Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Samsun, Sivas ve Trabzon gibi 11 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınavın sonuçları merakla bekleniyor. Peki, Gazi Üniversitesi 2025 İSG sınav sonuçları açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?

LGS: Sınav günü nelere dikkat etmeli?

LGS: Sınav günü nelere dikkat etmeli?

HAC DÖNÜŞ TARİHLERİ 2025 || Hac dönüşleri başladı mı? 2025 Hac kafileleri ne zaman dönecek?

Hac dönüş tarihleri 2025, kutsal topraklardaki ibadetlerin tamamlanmasının ardından merak ediliyor. Arafat ve Müzdelife’de Kurban Bayramı arifesinde vakfe görevlerini yapan ve daha sonra Cemerat’a geçerek “büyük şeytan” olarak ifade edilen “Akabe cemresi”ne 7 taş atan Müslümanlar, daha sonra Kabe’de ziyaret tavafı ve sa’yi gerçekleştirdi. Kurbanları kesilip, tıraş olduktan sonra ihramdan çıkarak hacı olan Müslümanlar, bayramın ikinci ve üçüncü gününde de şeytan taşladı. Hac ibadetinin tamamlanmasının ardından dönüş takvimi araştırılıyor. Peki Hac dönüşleri başladı mı? 2025 Hac kafileleri ne zaman dönecek? İşte ayrıntılar…