Güney Kore’den DeepSeek’e Erişim Engeli

Güney Kore’de Dışişleri, Savunma ve Ticaret Bakanlığında kullanılan bilgisayarların Çinli yapay zeka uygulaması DeepSeek’e erişimine güvenlik gerekçesiyle kısıtlama getirildi.

Çin’in ABD’li OpenAI şirketinin ChatGPT adlı yapay zeka botuna rakip olarak geliştirdiği DeepSeek, Güney Kore’deki devlet kurumlarını alarma geçirdi. Güney Kore dışişleri, savunma ve ticaret bakanlıklarında kullanılan bilgisayarların DeepSeek’e erişimine güvenlik gerekçesiyle kısıtlama getirildi. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı,

“harici ağlara bağlanan bilgisayarların” DeepSeek’e erişiminin kısıtlandığını duyurdu. Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “DeepSeek’e yönelik erişim engeli internete bağlı askeri iş bilgisayarları için uygulandı” denildi. Güney Kore Ticaret Bakanlığı da, “Kişisel Bilgileri Koruma Komisyonu’nun soruşturma talebine cevap vermediği için DeepSeek’i geçici olarak engelledik” açıklamasında bulundu. Güney Kore Polis Teşkilatı’nın da DeepSeek’e erişim engeli getirdiği bildirilirken, birçok kamu kurumu ve özel şirketin de aynı tedbire başvurduğu ya da başvurmaya hazırlandığı aktarıldı.

Erişim kısıtlamasının genişlemesi bekleniyor

Güney Kore’nin maliye ve birleşme bakanlıkları da yasa dışı veri toplama endişeleri nedeniyle DeepSeek’e yönelik erişim engeli uygulaması planlandığını duyurdu. Güney Kore Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “DeepSeek hakkında yurt içi ve yurt dışından bildirilen çok sayıda teknik endişe nedeniyle harici ağlara bağlı bilgisayarlarda hizmete erişimi engellemeyi planlıyoruz” denildi. Güney Kore Birleşme Bakanlığı ise, “Erişimi engeli de dahil olmak üzere gerekli önlemleri almayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu. – SEUL

Related Posts

Son dakika… İsrail’in alıkoyduğu Türk aktivistler serbest bırakıldı

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Madleen adlı gemide bulunan Şuayb Ordu ve Yasemin Açar’ın serbest bırakıldığını bildirdi. Aktivistlerin Türkiye’ye dönmek üzere yola çıktığı kaydedildi.

CHP’li Bağcıoğlu: ‘Bölgemizdeki savaş ve çatışmalar, her alanda olduğu gibi askeri sağlık sistemlerindeki eksiklikleri de ortaya koyuyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Rusya-Ukrayna Savaşı, askeri sağlık sisteminin kriz ve savaşlarda hayati önemde olduğunu gösterdi. Türkiye, aynı hataları tekrarlamamak için askeri sağlık sistemini tüm bileşenleriyle ivedilikle yeniden kurmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

ABD orduya ‘hazır olun’ dedi, kırmızı alarmı verdi: Ortadoğu diken üstünde!

Gerilimin had safhada olduğu Ortadoğu’da, İran ve ABD arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. Tahran ile Washington arasındaki tansiyon yükselirken, İran’dan gelen “Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini hedef alırız” tehdidinin ardından, ABD yönetimi …

İmamoğlu duruşmaya gelmezse ne olacak?

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun ”bilirkişi” davası bugün saat 10.30’da görülecek. İmamoğlu’nun ve avukatlarının katılmayacağı duruşmada ne olacak?

Kalfa, iş insanını öldürdü! Dehşet anları ortaya çıktı

İş insanı ve Serhat Ardahan Spor’un eski başkanı Aykut Karagöz, ofisinde çıkan silahlı kavgada öldürüldü.

Çevreyi kurtarmaya para yetişmiyor

Birçok yerde çevre katliamlarına karşı davalar sürüyor. Ancak sadece bilirkişi keşfi için 140 bin lira gerekiyor. İcra riskiyle karşı karşıya kalan dernekler çözüm arıyor.